ЕС и Турция отмениха насрочената за 13 май среща на високо равнище

ЕС и Турция отмениха насрочената за 13 май среща на високо равнище
БГНЕС
A A+ A++ A

ЕС и Турция са отменили насрочената за 13 май среща на високо ниво, заяви говорителят на външнополитическата служба на ЕС Мая Косянчич по време на пресконференция в Брюксел, предаде ТАСС.

„Разговор на високо равнище трябваше да се проведе в петък, но беше отложен. Решението беше взето съвместно“, каза тя, като отбелязва, че все още няма информация за това за коя дата е отложена срещата.

По думите на Косянчич, в дневния ред на отмененото заседание е имало много въпроси, включително процесът на присъединяване на Анкара към ЕС и либерализацията на визовия режим.

Вероятно обяснение за отлагането е да бъдат изчакани резултатите от свиканото за сряда вечерта извърнедно заседание на Европейския парламент, на което ще бъде обсъден въпросът с отмяната на визите за турските граждани, както и свързаното с това изпълнение на евроизискванията от страна на Турция. По мнението на наблюдатели отказът на Анкара да промени антитерористичното си законодателство може да предизвика полемика в европарламента и е трудно да се прогнозира какво ще бъде решението на депутатите.

#ЕС #Турция #Среща на високо равнище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници