Борисов подкрепи британското предложение за създаване на международен антикорупционен център

Борисов подкрепи британското предложение за създаване на международен антикорупционен център
БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да се намери общ механизъм за провеждането на обществени поръчки по начин, който гарантира едновременно прозрачността и възможността да се строи на ниски цени с високо качество. Това коментира пред журналисти в Лондон премиерът Бойко Борисов. Той се включи в дискусиите на Антикорупционната среща на върха, предаде бТВ.

Според него трябва да бъде подкрепено предложението на Великобритания за създаването на международен център по антикорупционно право. „Явно в цял свят има проблем с това, но всички най-честно го сложиха на масата и съм убеден, че ще се намерят решения”, коментира премиерът, който неотдавна спря обществени поръчки за стотици милиони. Много от тях бяха свързвани с бизнесмени като Делян Пеевски и Валентин Златев.

Бойко Борисов не пропусна да спомене успехите на управлението му в борбата с контрабандата: На всички (световни лидери-б.р.) явно службите са им докладвали, знаят за огромния успех, който имаме. Аз се бях подготвил да излагам данни колко милиарда повече в бюджета... То не стана нужда, защото техните опорки ги имаше и те ги знаеха”.

Премиерът анонсира, че в следващите месеци „Кристина” (директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард – б.р.) ще посети страната ни и ще се запознае лично с механизмите, които се прилагат у нас за борба с корупцията и контрабандата.



#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници