Томислав Дончев не е съгласен с предложението да бъде социален министър

Томислав Дончев не е съгласен с предложението да бъде социален министър
A A+ A++ A

Номинираният от ГЕРБ социален министър Томислав Дончев не бил много съгласен да заеме поста, обяви в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Знаете, че Томислав Дончев е натоварен с много отговорности в Министерския съвет и всичко, свързано с европейското финансиране, с комуникацията, която се прави с Европейската комисия. Има и инфраструктурни проекти, които той е натоварен с отговорността да координира и контролира. Не бих казал, че не желае да се захване, ако приемем тази хипотеза. Още не говорим за смяна на кандидатурата. Всичко е въпрос на разговори. Той е достатъчно отговорен. Той е човек, който може да бъде натоварен максимално и да работи в интерес на държавата", заяви Цветанов. 

Очаква се днес премиерът Бойко Борисов да обяви кой ще е новият министър на труда и социалната политика, след като Ивайло Калфин подаде оставка преди дни. След консултации вчера беше обявено, че ГЕРБ ще номинира вицепремиера Томислав Дончев за социален министър. Освен на най-голямата партия номинацията на Дончев има подкрепата и от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БДЦ и двама независими депутати. БСП и ДПС категорично заявиха, че няма да подкрепят Томислав Дончев за министър на труда и социалната политика.

Премиерът не искал да похаби Дончев на тежко място като това за социален министър и заради това не давал да заеме поста. Самият Дончев също не бил много съгласен, пише по темата в днешния си брой и вестник "24 часа".

#ГЕРБ #Томислав Дончев #Цветан Цветанов #социална политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници