ВМРО обжалва поскъпването на водата в София

ВМРО обжалва поскъпването на водата в София
БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Ангел Джамбазки и общинският съветник на ВМРО в София Карлос Контрера подадоха жалба срещу увеличението на цената на водата в столицата, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Преди месец ВМРО заплашиха КЕВР, че ако допуснат увеличение на цените на ВиК услугите в София, това ще бъде атакувано в съда.

С подадената жалба се иска отмяна на увеличението изцяло. Това е третото съдебно дело, което ВМРО води срещу увеличението на цените на ВиК услугите в София.

Последното беше през 2012 г., като оттогава насам цените не са увеличавани, уточняват от ВМРО.

Според Ангел Джамбазки е нужна силна обществена съпротива срещу произвола на "Софийска вода", а КЕВР трябва да отговори на редица неудобни въпроси - например защо състоянието на ВиК мрежата не се подобрява, качеството на услугата се влошава, а цените растат.

Карлос Контрера е на мнение, че увеличението на цените е необосновано. КЕВР пак е използвала стъкмистика, за да дотира "Софийска вода", при това в нарушение на собствените си правила и решения, посочва той.

Представителите на ВМРО заявяват, че търсят широка гражданска подкрепа с цел отмяна на увеличението на цените на водата в София.

Източник: БТА

#ВМРО #цена на водата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници