Температурите падат до 14° и 19° C днес

Температурите падат до 14° и 19° C днес
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

С умерен и силен вятър от запад-северозапад в страната ще продължи да нахлува хладен въздух. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология НИМХ към Българската академия на науките (БАН).

Преди обяд над Горнотакийската низина и по-голямата част от Източна България ще преобладава слънчево време. Все още повече облачност ще има над Черноморието. От запад облачността ще се увеличава и в западните райони ще завали дъжд, придружен от гръмотевици.

В часовете около и след обяд над страната ще има значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и в Източна България ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 14° и 19°, на места в Югоизточна България все още 22- 23°. В София – 14.

Над Черноморието преди обяд облачността временно ще намалее до слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и около и след пладне на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и временно силен вятър запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 19°-21°. Температура на морската вода е 15°-16°, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна, облачност и на много места ще има превалявания и гръмотевични бури. Над 2300 места ще превалява сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, по билата през по-голямата част от деня все още от югозапад, но с тенденция до вечерта да се ориентира от северозапад. Температурите и в планините ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 5°.

#температури #пролет #дъжд #градушки #облаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници