ЮНЕСКО подкрепя българското участие в Shell Eco-marathon 2016

ЮНЕСКО подкрепя българското участие в Shell Eco-marathon 2016
A A+ A++ A

Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО за трета поредна година е патрон на българското участие в международното състезание за енергийно-ефективни решения в транспорта Shell Eco-marathon Европа 2016. Българското представителство на авторитетната организация застава зад учениците и студентите, които разработват автомобили, като част от концепцията на Shell за интелигентната мобилност.  

В състезанието комисията припознава още модел, който насърчава младите и талантливи хора в страната да демонстрират целия си творчески, инженерен и научен потенциал и подкрепя мисията и посланията на българското участие в Shell Eco-marathon 2016.  

България ще има убедително присъствие на международното състезание – тази година 3 български отбора ще заминат за Shell Eco-marathon Европа. Това са отборът на Техническия университет – София, който се състезава в категорията „Градски тип“ с водородна горивна клетка, и двата български екипа в категорията „Прототипи“ с електрическа батерия - на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н.Й. Вапцаров“ – гр. Чепеларе.

Финалите на Shell Eco-marathon Европа 2016 ще се проведат от 30 юни до 3 юли в Лондон заедно с Make the Future (Изгради бъдещето), нов четиридневен фестивал, който насърчава и популяризира оригинални идеи и потенциални решения на енергийните предизвикателства пред съвременния свят. Техните автомобили ще бъдат представени в София в началото на м. юни пред хотел „Хилтън“.

#Техническия университет – София #Русенския университет „Ангел Кънчев“ #Професионалната гимназия по селско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници