Bild: България става основна транзитна държава за бежанците

Bild: България става основна транзитна държава за бежанците
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

България в скоро време може да стане основна транзитна страна за бежанци от Близкия изток, които искат да стигнат до Западна Европа, предава ТАСС, като цитира статия в германския вестник Bild.

Изданието се позовава на попаднал в негово разположение секретен доклад по борба с нелегалната миграция на Федерална криминална служба, Федералната служба за разузнаване на Германия и федералната полиция. В него се отбелязва, че предвид увеличението на наплива на бежанци, правителството в София има намерение да разшири загражденията по границите с Турция и Гърция.

„Във връцка с въведените в Егейско море мерки, трафикантите на бежанци се фокусират повече на пътя от Турция през България към Западна Европа“, се отбелязва в доклада.

България засега демонстрира „политическа решимост да противодейства на възможна промяна на маршрута и нелегалния превоз на бежанци“. Въпреки това данните по миграцията говорят за значителен „дефицит на контрол при влизане в страната“ и „ръст на активността на контрабандистите“, според правоохранителните органи на федералната република.

Българската гранична полиция скоро може да започне да изпитва трудности заради недостиг на финанси, кадри и материално обезпечение, предупреждава Берлин.

#бежанци #Близък изток #Турция #Сирия #трафиканти #Румъния #Западна Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници