Кунева обяви в Деня на Европа, че прави партия

Кунева обяви в Деня на Европа, че прави партия
Не искам да предлагам една политика, която е измислена в кабинет, не искам вие да ме чуете, а аз да ви чуя, каза Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Меглена Кунева избра Деня на Европа 9 май, за да обяви в Русе учредяването на своята партия „България на гражданите“.

Политическият й проект ще работи паралелно с едноименното сдружение, а амбицията е да се привлекат млади хора и повече жени, предаде БГНЕС.

Новата партия „България на гражданите“ е планирана като дългосрочен проект и ще бъде факт в началото на новия политически сезон, най-късно до края на септември.

„Очакваме да върнем България на гражданите, да прекъснем хранителната среда на сивата партия, хората да имат увереността, че гласът им се чува, че те правят и коригират политиката, да привлечем повече интелигентни нормални хора“, заяви Меглена Кунева.

Според нея плюсът, с който ще разполага новата партия, е в силния екип от добри икономисти, администратори и хора, много добре запознати с европейската политика.

Партията „България на гражданите“ очаква да стане първа политическа сила, въпреки че  процесът ще бъде дълъг.

Меглена Кунева не скри, че се надява на предстоящите парламентарни избори партията й да спечели поне 15%, колкото привлече нейната независима кандидатура за президент през есента на 2011 г.

Тя бе категорична, че няма да влиза в коалиции и залага на честността.

„Най-големият проблем на България в момента е слабата икономика, което се дължи на липсата на демокрация. Затова „България на гражданите“ ще акцентира на икономическата програма, в която основен момент ще бъдат защитата и сигурността на собствеността“, обяви Меглена Кунева.

Първият български еврокомисар сподели, че според нея един от големите проблеми в политическия ни живот се дължи на факта, че партиите много малко се различават една от друга.

„Моделът на ГЕРБ, който също като „България на гражданите“ стартира като гражданско сдружение, за да премине в партия, се провали, тъй като ГЕРБ не останаха верни на европейската политика и демонстрираха лицемерие“, коментира новият партиен лидер.

Меглена Кунева заяви, че „България на гражданите“ ще бъде изходът за българите, които чрез нея ще имат и друга алтернатива, освен терминал 2.

„Не искам да предлагам една политика, която е измислена в кабинет, не искам вие да ме чуете, а аз да ви чуя. Това ще бъде политически проект на компетентни хора, които искат децата им да могат да четат, които могат да направят екип, които вярват в себе си“, каза още Меглена Кунева.

#парламентарни избори #ГЕРБ #9 май #Ден на Европа #Гражданско сдружение #партия #„България на гражданите“ #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници