Полицията настоява за регламент на частните ескорти

Полицията настоява за регламент на частните ескорти
Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов (д) и директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски (л) /БГНЕС
A A+ A++ A

Направено е предложение за въвеждане на нов текст, който да регламентира условията и реда, при който да се извършва т. нар. ескорт на физически лица, спазвайки правилата за движение по пътищата.Това каза главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция” на заседание на парламентарната комисия по вътрешен ред.

В дневния ред комисията е предвидено гледане на промени в Закона за частната охранителна дейност. Законопроект е внесен е от депутати и предвижда министърът на вътрешните работи в двумесечен срок от влизането в сила на закона да определи с наредба реда и условията за извършване на лична охрана на физически лица.

Терзийски обясни, че това се налага, за да има регламент за извършването на т. нар. ескорт, за който въвеждат терминът „съпровод”. Промяната предвижда да се разработи наредба, която да регламентира действията на охранителите при извършването на охрана и предвижване на застрашено лице.



#Христо Терзийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите