Жаблянов: МОН готви чистка – пенсионират 153 директори и много учители

Жаблянов: МОН готви чистка – пенсионират 153 директори и много учители
Валери Жаблянов / БГНЕС
A A+ A++ A

Готви се чистка - пенсионират 153 директори на държавни и общински училища, както и много учители, заяви днес на брифинг в НС депутатът от БСП лява България Валери Жаблянов.

Той възрази остро и срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование като цяло, реализирани от министъра на образованието Меглена Кунева.

”С него се променя структурата на българското образование, учебните програми и стандартите. В резултат на промените ударно ще бъдат пенсионирани над 150 директори на училища.Също така ще бъдат пенсионирани и учители.Това ще доведе до чистка, която ще лиши образованието ни от професионалисти”, каза той. ”Промените, които се извършват в системата на българското образование са проводник на една антибългарска политика, която цели да пренапише учебниците, учениците да започнат да учат без учебници през предстоящата учебна година, с формални законови актове да изгонят от училище директори и учители с постижения”, добави депутатът.

Това е поредното доказателство за една добре обмислена и организирана акция в българското образование, която няма да доведе до нищо друго, освен до поредния етап в опростачването на българската нация, отсече Жаблянов.

От БСП заявиха, че ще предприемат всички възможни действия и мерки. От партията призоваха българското учителство за подкрепа и противопоставяне на административния и политически произвол в сферата на образованието. Там е заложено бъдещето на българската нация и ние няма да допуснем тя да бъде проиграна по този елементарен и произволен начин, заключи Валери Жаблянов







#чистка #учители #Закона за предучилищното и училищното образование #Кунева #Жаблянов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници