Танов иска задържаните митничари „да се удавят”

Танов иска задържаните митничари „да се удавят”
Метафоричното обяснение на ситуацията Танов даде, след като се разсмя на вица за митничарите, които се давят, защото плуват, загребвайки. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов заяви, че се надява всички задържани по време на акция „Митница“ от миналата седмица служители на ГКПП „Капитан Андреево“ „да се удавят“.

„Надявам се всички задържани митничари „да се удавят“, заяви той в четвъртък в сутрешния блок на bTV.

Метафоричното обяснение на ситуацията Танов даде, след като се разсмя на вица за митничарите, които се давят, защото плуват, загребвайки.

Операцията изненада над 30 служители на граничен пункт „Капитан Андреево“ миналата седмица по време на разпределяне на дневните рушвети в края на смяната. Впоследствие само осем от тях получиха обвинения.

След реализацията на акцията, подготвяна в продължение на три месеца, вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че главното лице в митниците е държано в неведение за провеждането й.

Въпреки „завързаните си очи“ Танов благодари на МВР и изрази готовност да съдейства в борбата срещу корупцията.

„Това значи, че ще се погледне на нещата много по-обективно. Един ръководител в някаква степен би се притеснявал от това подобно нещо да се случи в неговото ведомство и може волю или невлю да повлияе“, каза Танов.

Той допълни, че щом правоохранителните органи следят корупцията от дълго време, те най-добре знаят докъде стигат размерите й.

Шефът на митниците обаче добави, че е започнал собствено дисциплинарно производство, за да изясни за себе си дали ръководният състав е стоял безучастно пред разпределянето на подкупите.

Ваньо Танов обеща, че всеки отговорен за това, което се случва, „ще си замине“.

Нагледният урок по разкриване на корупция в митниците, който изнесоха службите на МВР, не притесни шефа на агенцията.

Той обясни, че няма „никаква вина“ и че за три години е освободил 1114 служители, голяма част от които „плували, загребвайки“.

#Ваньо Танов #ГКПП #Капитан Андреево #Агенция „Митници” #Цветан Цветанов #вътрешен министър #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници