Порой наводни Перник

Порой наводни Перник
Фейсбук
A A+ A++ A

Пороен дъжд е наводнил Перник, съобщава БГНЕС. В резултат на разразилата се в следобедните часове буря, е наводнен районът на автогарата. Някои улици в ниските части на града са заприличали на реки.

Завирявания са се образували на места на външно-градската магистрала. Заради наводнението автомобилите се движат в колона.

Междувременно стана ясно, че и на други места в Северозападна и Централна България са се развили гръмотевични бури – Видин, Враца, Монтана, Лом, Плевен.

Пред БНР Невена Иванова от метеорологичната станция в Плевен обясни, че падналото количество дъжд за три часа е от 0 до 3 литра. Тя не вижда нищо страшно и необичайно.

Градушки на доста места имаше вчера. Кметът на старозагорското село Малка Верeя Дойчо Брайков съобщи по-рано, че над 50 % от насажденията са унищожени от градушката. По-големи са пораженията в долния край на селото.

По думите на кмета валежът е продължил повече от 15 минути и е бил много интензивен. Тъй като хората не са застраховали реколтата си, оценка на щетите нямало да се прави.

 

#наводнение #порой #Перник #Централна България #валеж #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници