Кабинетът дава 1,5 млн. лв. за ремонт на улици около Северна скоростна тангента

Кабинетът дава 1,5 млн. лв. за ремонт на улици около Северна скоростна тангента
БГНЕС
A A+ A++ A

Министерски съвет прие решение за целево предоставяне на сумата 1,5 млн. лв. на Столична община за ремонт и изграждане и възстановяване на довеждащата уличната мрежа, която обслужва населените места около Северна скоростна тангента. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова.

Преди заседанието на кабинета днес премиерът Бойко Борисов заяви: „1,5 млн. лв. – това Лили Павлова ми каза, че ако се направят двата локала ще може да се реши въпросът и понеже има още 2-3 седмици по старият договор на тангентата – може да почнете да го правите веднага. Така че отивате, чертаете, пишете, кажете на хората по-бързо от това не може да се реагира в тази ситуация“.

Регионалният министър Лиляна Павлова подчерта, че проектът, който е за самото директно трасе на Северната скоростна тангента така както е одобрен и финансиран, е изпълнен 100% и средствата са усвоени. „Сега проблемът идва от това, че локалите и довеждащата улична инфраструктура, които са ангажимент на общината, която трябваше да ги построи, да ги изгради – те не са още отчуждени, проектите се обжалват и всъщност не е започнато тяхното изпълнение. Днес с предоставените 1,5 млн. лв. на общината, тя ще започне изграждането на тези локали и улици за достъп до тангентата, за да може селата Требич и всички останали да могат да се включват в движението по основното трасе“, посочи тя. Павлова обясни, че затова предоставят 1,5 млн. лв. на общината, която да си ремонтира и възстанови улиците и уличната мрежа и двете от локалите.



#Северна скоростна тангента #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници