Борисов: Правителството няма вина за Галеви

Борисов: Правителството няма вина за Галеви
Премиерът се разгневи на репортерски въпрос за случващото се с Братя Галеви. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че правителството няма никаква вина за процеса срещу братята Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви.

„Правителството няма абсолютно никаква вина в този процес – и съдиите са могли да го задържат, и прокурорът е можел да поиска задържането им. Къде е ролята на правителството в независимата съдебна система? Съжалявам, че трябва да ви го кажа“, каза премиерът, цитиран от БГНЕС.

Премиерът се разгневи на репортерски въпрос за случващото се с Братя Галеви. Той дори нарече репортера „некомпетентен“, след като зададе въпрос, отнасящ се за това, че Галеви се подиграват на правителството.

С това коментарът на премиера за издирването на братя Галеви, което тече вече близо седмица, приключи.

Борисов обаче говори за друга новина от днешния ден, обявена от финансовия министър Симеон Дянков - НАП проверява фирми, чиято дейност е свързана със захарта, за източване на ДДС, и сред тях по непотвърдени данни са компании на бизнесмена Гриша Ганчев.

Премиерът заяви, че службите работят от сутринта, защото събираемостта на ДДС в сектора „захар“ държавата изплаща повече пари, отколкото взема в ДДС.

„Това не е нормално според мен, така че сериозно работят, и мисля, че резултатите ще са много добри след приключване на операцията“, каза Борисов.

Бойко Борисов откри в Специализираната болница за активно лечение по онкология две нови отделения – „Гръдна хирургия и бронхология“ и „Мамология и реконструктивна хирургия“.

Той препрати към парламента въпроса за това дали трябва да се забрани тютюнопушенето на открито и припомни, че от 1 юни забраната за пушене на обществени места влиза в сила.

На самото откриване Борисов си припомни, че преди години състоянието на улиците и инфраструктурата около болницата е било много лошо, а пък хората са казвали, че отиват в раковата болница.

„Сега имаме прекрасен булевард, метро, след два месеца ще има комуникация от всички части на София“, заяви той и посочи, че болницата има „европейски и нормален“ вид.

По думите на премиера за четири линейни ускорителя ще бъдат дадени 28 милиона лева.

„Властта се старае по всякакви програми да се доставя най-добрата апаратура за болницата. За съжаление вместо за 50 човека, тя работи за 130 на ден. Увеличават се тези заболявания, но най-важното е хората, които идват тук, освен на Господа и на лекарите да се уповават и че има шанс да излязат оттук“, каза още Борисов.

Той пожела на хората, които влизат в онкологията, да излизат жизнени, здрави и работоспособни.

#издирване #процес #Галеви #братя Галеви #премиер на България #Борисов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници