Осем часа оперират Митьо-Очите, прелети са огромен брой банки с кръв и кръвни продукти

Осем часа оперират Митьо-Очите, прелети са огромен брой банки с кръв и кръвни продукти
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Животоспасяващата операция на несебърския бос - Димитър Желязков е продължила цели осем часа. Медицински екипи поетапно са се включвали и са се борили за живота му от 2:40 снощи до 09:00 тази сутрин, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ Бургас - Георги Матев.

Той определи състоянието на Желязков като изключително тежко, още при приемането му в болницата Митьо Очите е бил с много тежки поражения. Той е бил прострелян с 5 куршума. От тялото му са извадени 4 куршума, а един е останал тъй като е било рискована изваждането му, той е в областта на горната част на гръдната кухина.

Няколко органа са засегни, което е изключително тежка травма, уточни Д-р Матев. Става дума за бял дроб, корем и пикочен мехур. Засегнати са и кръвоносните съдове, а пациента е изпаднал в тежък хеморагичен шок.

Прелети са огромен брой банки с кръв и кръвни продукти, но въпреки това в момента са настъпили усложнения с кръвосъсирването и оросяването.

„Дотук сме прелели 50 сака - 25 кръв и 25 плазма. Снощи в 01,30 ч. изпратихме линейка до Кръвния център в Стара Загора, тъй като нашата кръв тук беше на изчерпване. В 08,45 ч. към Стара Загора потегли отново автомобил, тъй като и доставените оттам банки свършват”, съобщават от болницата.

Според Д-Матев следващите 12 часа ще са решаващи за живота на Димитър Желязков. През цялото време са вървели консултации с ВМА, които са експерти в огнестрелните травми, информиран е бил и професор Николай Петров, уточни д-р Матев.

Засега не се налага да бъде транспортиран, борбата за живота му продължава в Бургаската болница.

Задържан е вероятният извършител на убийството на бодигарда Александър, предадено е и оръжието, с което е извършено престъплението, обясни главният секретар на МВР Георги Костов.

По обед днес ще дадат повече информация за стрелбата

Днес от 12.30 часа в заседателната зала на Апелативната прокуратура в Бургас ще се проведе брифинг, на който ще бъде дадена допълнителна информация за случилото се снощи. Пред медиите ще говорят шефът на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров, ръководителя на Окръжната прокуратура Калина Чапкънова, както и и директорът на Областната дирекция на МВР комисар Калоян Калоянов.

 

#МВР #болница #Бургас #Митьо Очите #МБАЛ-Бургас #стрелба #Бодигард #шок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите