Причини за аутизъм

Причини за аутизъм
A A+ A++ A

Въпреки че причините за аутизъм не са известни, специалистите предполагат, че аутизмът може да е последствие от генетични аномалии, акушерски усложнения, излагане на токсични агенти, както и пренатални, перинатални и постанатални инфекции.

Заболяване от рубеола по време на бременността се свързва с повишен риск от развитие на аутизъм и други състояния при детето.

Има „слухове“, че аутизъм може да се развие като усложнение на ваксина срещу морбили, паротит и рубеола, но не е доказана такава връзка. Специалистите окуражават родителите да ваксинират децата си според имунизационния календар.

Повишен риск за развитие на аутизъм или подобно психично състояние имат децата, родени в семейства, в които вече има дете с аутизъм.

Факторът отровни вещества е доказан при изолирани случаи и не може да се твърди, че едно токсично вещество може да причини аутизъм. В Япония, където аутизмът е със сравнително по-висока честота, е било проучвано дали заболеваемостта не се дължи на токсичен фактор в рибата. Такъв не е доказан и се стига до заключение, че по-високата честота на състоянието е свързана с наличието на по-добри специалисти в тази област и съответно възможност за по-често поставяне на диагнозата в сравнение със страни, където състоянието се подценява и не се мисли за него.

По материали на MedScape.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници