И Тръмп изненадващо поиска ограничаване на достъпа до оръжия на заподозрени в тероризъм

И Тръмп изненадващо поиска ограничаване на достъпа до оръжия на заподозрени в тероризъм
Доналд Тръмп / БГНЕС
A A+ A++ A

В необичаен ход републиканецът и виден застъпник на оръжейното лоби Доналд Тръмп заяви, че хора, които са наблюдавани заради подозрения в тероризъм, не трябва да имат възможност да закупуват оръжия. Кандидатът за президент направи това изявление три дни след най-кървавата престрелка в съвременната история на Америка.

Тръмп допълни, че би се срещнал с Националната оръжейна асоциация, за да обсъди идеите си, предаде БНР.

Подобна неочаквана стъпка предприе и друг традиционен привърженик на оръжейното лоби – Бил О‘ Райли - водещ oт Фокс Нюз. О‘Райли се обяви за някакъв вид рестрикции след нападението в Орландо, при което загинаха поне 49 души.

От своя страна Националната оръжейна асоциация коментира, че според тях продажбата на оръжия на заподозрени в тероризъм би трябвало да се забавя, докато тече проверка на ФБР.

Междувременно демократите в Сената отказаха да прекратят пледоариите си като по този начин блокираха приемането на законодателни мерки за разходите. Те се опитват да окажат натиск за приемане на по-строги мерки за контрол при закупуването на оръжия.

Демократът Крис Мърфи от Кънектикът заяви, че няма да спре да говори, докато Сенатът не гласува две мерки за ограничаване достъпа до оръжия – за повече проверки при закупуването на оръжия от Интернет и т.нар „гън шоус“ и другата мярка - за забрана на продажба на оръжия на хора, които са заподозрени в тероризъм:

Готов съм да стоя на тази трибуна честно казано докато мога и да говоря за нуждата този законодателен орган да се обедини около това да не допуска терористи в близост до оръжия посредством тези две мерки, защото знам, че можем да се обединим по тази тема.

#Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино