Александър Бебов: Фондовите борси – неосъществените възможности на Балканите

Александър Бебов: Фондовите борси – неосъществените възможности на Балканите
Все повече нови емитенти насочват вниманието си към Варшавската фондова борса като нов източник на дивиденти за региона, обясни Александър Бебов. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

Все повече нови емитенти насочват вниманието си към Варшавската фондова борса, каза Александър Бебов, управляващ партньор на Балканска консултантска компания, на Международната конференция за инвестиции Bulgaria: Business Up.

„Тъй като възможностите за финансиране са малко, пазарите са в трудно положение, а банките по-трудно отпускат кредити, все повече нови емитенти насочват вниманието си към Варшавската фондова борса като нов източник на дивиденти за региона“, обясни Александър Бебов.

По думите му Полша предоставя атрактивни възможности за дялово участие със своите пенсионни фондове в размер на 60 млрд. евро и инвестиционни фондове с 30 млрд. евро.

Според Александър Бебов, който има 12-годишен опит на Уолстрийт и управлява Балканската консултантска компания вече 10 години, Варшава е пазарът, който предоставя най-добра възможност за набиране на капитал за средни компании с капитал 100-500 млн. евро.

„В България и Сърбия има такива компании от хранително-вкусовата промишленост, които могат да се възползват от пазара във Варшава, който има по-ниска стойност на листване в сравнение с Лондон и висока ликвидност. Българските компании от такава величина са в сферата на храните, селското стопанство, агробизнеса, минно-добивната промишленост“, допълни Александър Бебов.

Като пример за успешни компании Бебов посочи фармацевтичната компания „Софарма“ и една от големите компании за застраховане, лизинг и продажба на автомобили „Еврохолд“, които излязоха на борсата във Варшава в края на 2011 г.

Целта на Bulgaria: Business Up е да представи на международната бизнес общност благоприятния инвестиционен климат в България, както и разнообразието от възможности за успешен и устойчив бизнес, и да предложи най-добрите практики на водещите чуждестранни инвеститори в страната.

Организатори на конференцията са най-голямата българска англоезична медия – Novinite.com (Sofia News Agency) и новинарският сайт на български език – Novinite.bg, с подкрепата на българската държава в лицето на Българската агенция за инвестиции, официален партньор на Bulgaria: Business UP.

Bulgaria: Business UP вече се радва на засилен медиен интерес и ще даде възможност на участниците в нея да достигнат до влиятелна аудитория от международни експерти, дипломати и хора от бизнеса от България и света.

#Bulgaria: Business Up

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници