Слънчев бряг минава на специален режим за сигурност

Слънчев бряг минава на специален режим за сигурност
БГНЕС
A A+ A++ A

Слънчев бряг ще има специален пропускателен режим, а по Южното Черноморие ще бъде създаден общ координационен център, за да се осигури спокойствието на туристите. Това съобщи днес министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, цитирана от Фокус.

В координационния център ще работят както полицейски служители, така и служители на НАП, като целта е да се съгласуват действията между институциите по време на летния туристически сезон, обясни Бъчварова след работна среща с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директора на областната дирекция в Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Георги Костов уточни, че в центъра ще работят представители на НАП, ДАНС, БОП, РПУ "Слънчев бряг", а структурата ще се ръководи от висш униформен командирован служител от Национална служба "Полиция". Още в началото на месеца министър Бъчварова съобщи, че през лятото на Черноморието ще бъдат командировани 730 полицаи. Продължава практиката на съвместни патрули с полицаи от други държави, като Румъния и Чехия.

Главният секретар на МВР Георги Костов съобщи, че в момента МВР води преговори с ръководството на "Слънчев бряг" АД за въвеждането на строг пропускателен режим в курорта. Идеята е на всички контролно-пропускателни пунктове да има униформени полицаи. Досега тази дейност извършваше "Слънчев бряг" АД с назначени от дружеството охранители.

Въвеждането на такъв пропускателен режим означава, че униформени полицаи ще дежурят на всеки вход и изход към курорта. Те ще проверяват потоците от моторни-превозни средства и хора, които влизат в курортния комплекс. Ще се следи кой какво вкарва, какъв е произходът на стоките, имат ли платени данъци, акцизи и т.н., заяви Костов.

Главният секретар каза още, че полицията започва да следи т.нар. "бар-кролове" (при които туристите изпиват големи количества алкохол, докато се разхождат) и организираните групи, които участват в така наречения алкохолен туризъм. Ще се следи също дали в групите има непълнолетни участници.

#Слънчев бряг #Южното Черноморие #координационен център

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници