Температурите се запазват до 36° със слаб дъжд на места

Температурите се запазват до 36° със слаб дъжд на места
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Западна и Централна България ще превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 31° и 36°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус” Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 25° и 30°. Температурата на морската вода е 21°-24°, на север от нос Калиакра 17°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността. Само на отделни места ще има слаби превалявания. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 20°.

#дъжд #температури #налягане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници