Захранват Тимошенко с ябълков сок и детски храни

Захранват Тимошенко с ябълков сок и детски храни
Европейската перспектива на Украйна ще зависи от такива фактори като осигуряването на подходящо лечение за Юлия Тимошенко, заяви Даля Грибаускайте пред Виктор Янукович. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

След 20-дневна гладна стачка бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко се захранва с ябълков сок, разреден с негазирана питейна вода, и детски храни.

„Лечението и захранването на Юлия Тимошенко протича в пълно съответствие с препоръките на немския лекар Херман Лутц, съобщиха властите в Украйна, цитирани от БГНЕС.

Междувременно президентът на Литва Даля Грибаускайте посети бившата премиерка в болницата в Харков.

„Настроението й е положително и оптимистично. Тя не се оплаква от нищо, напротив тя е доволна, че в края на краищата с нея се занимават медици, че редом до нея е немски лекар," заяви Даля Грибаускайте, която е първият държавен лидер, посетил Юлия Тимошенко.

В същото време литовската президентка отбеляза, че мнението на лекуващия лекар „не е толкова оптимистично".

Даля Грибаускайте бе приета и от украинския президент Виктор Янукович в Киев.

Виктор Янукович бе остро осъден на Запада заради скандалния случай с Юлия Тимошенко, която бе осъдена на 7 години затвор за превишаване на пълномощията при разрешаването на газовата криза с Русия през 2009 г.

„Европейската перспектива на Украйна ще зависи от такива фактори като осигуряването на подходящо лечение за Юлия Тимошенко," заяви Даля Грибаускайте в разпространено становище.

Тя също предупреди Украйна, че я очаква изолация.

„Доверието на Европа в Украйна намалява. Положението може да се промени, но това зависи от украинците, от пътя, който те избират: на сближаване с Европа, или на самоизолация," посочи още литовката президентка.

#Юлия Тимошенко #Украйна #гладна стачка #Даля Грибаускайте #Литва #Виктор Янукович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници