Станишев чака изненади от ГЕРБ, иска постоянен предизборен щаб

Станишев чака изненади от ГЕРБ, иска постоянен предизборен щаб
Станишев подчерта, че сред членовете на БСП има различни виждания за това каква да бъде социалистическата партия, каква политика да води и с кого. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев не изключва възможността за провеждане на предсрочни парламентарни избори в България.

„Парите на ГЕРБ свършиха, предстои тежка зима, трябва да вземат заеми, посягат към Сребърния фонд. Може да предпочетат докато другите не са готови, да изненадат всички с подобен сценарий," заяви Сергей Станишев пред делегатите на конференцията на столичните социалисти.

Лидерът на БСП е убеден, че след конгреса партията трябва незабавно да си изгради постоянно действащ предизборен щаб.

„Смятам, че трябва да се говори повече за управлението на ГЕРБ, защото сме наясно, че те още имат не малка подкрепа в българското общество. Много хора не свързват начина, по който живеят, с политиката на ГЕРБ. На края на мандата сме. Нашата оценка може да бъде еднозначно негативна. Следващото правителство ще завари разградена държава, една икономика, която е смазана в резултат на много ясна политика в подкрепа на монополи със смазан дребен и среден бизнес, разградена социална държава," каза още Сергей Станишев.

По думите му основната дискусия на конгреса на БСП следващата събота трябва да бъде състоянието на държаватаю и отношението на социалистите към ГЕРБ.

„Не трябва да мислим с кого ще правим коалиции и да заявим готовност едва ли не за националното спасение от ГЕРБ и да правим коалиция с тези, които са съгласни да правят коалиция с нас," смята Станишев.

Той подчерта, че сред членовете на БСП има различни виждания за това каква да бъде социалистическата партия, каква политика да води и с кого.

#Сергей Станишев #БСП #БСП-София #ГЕРБ #парламентарни избори #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници