Писатели излязоха на протестно шествие в Москва

Писатели излязоха на протестно шествие в Москва
Разходката на литераторите е отговор на масовото задържане на опозиционери и протест срещу действията на полицията по време на митинга на площад Болотни на 6 май. Снимка: "РИА Новости"
A A+ A++ A

Между пет и десет хиляди души според различните източници участваха в неделя, 13 май, в руската столица в т.нар. контролна разходка – мирна протестна акция, организирана от известни московски литератори с маршрут от паметника на Пушкин до статуята на Грибоедов.

Организатори на разходката са писателите Борис Акунин, Людмира Улицка и Дмитрий Биков, поетите Сергей Гандлевски и Лев Рубинщейн и музикантите Алексей Кортнев и Андрей Макаревич, предаде БГНЕС, позовавайки се на руски медии.

Целта на мероприятието, както бе обявено от инициаторите, е да се установи дали всеки московчанин може да се разхожда свободно в собствения си град и дали е нужно да получи затова някакъв специален пропуск.

Разходката на литераторите е отговор на масовото задържане на опозиционери и протест срещу действията на полицията по време на митинга на площад Болотни на 6 май.

Това е първата голяма акция откакто в понеделник Владимир Путин започна третия си мандат като президент.

#писатели #протестно шествие #Русия #Борис Акунин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници