ГДБОП предотвратили убийство на криминално проявен бизнесмен

ГДБОП предотвратили убийство на криминално проявен бизнесмен
Спецслужителите пристъпили към операцията след близо десетдневна подготовка и събрани данни за подготвяно тежко криминално престъпление. Снимка: tvevropa.com
A A+ A++ A

Служители на ГДБОП предотвратили поредното убийство на бизнесмен в София.

На територията на столицата са задържани черногорец и трима арменци при операция, реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура, съобщиха от МВР.

Спецслужителите пристъпили към операцията след близо десетдневна подготовка и събрани данни за подготвяно тежко криминално престъпление.

В хода на операцията са задържани четирима чужди граждани – черногорец и трима арменци. Организатор и поръчител на убийството е гражданинът на Черна гора, който пребивавал в България под чужда самоличност.

По първоначални данни той си набавил пистолет със заглушител, който е открит. Намерена е и снимката на бизнесмена – мишена, той е от София, криминално проявен, регистриран за измами.

Според информацията до този момент 30 000 лева е бил размерът на уговорената за убийството сума. Черногорецът е с богато криминално минало.

През 2004 г. е задържан у нас с 54 кг суха листна маса канабис, година по-късно – с 4 кг хероин. Лежал е в Централния софийски затвор, а след 2006 г. на чужденеца е издадена десетгодишна забрана за влизане в България.

Единият от задържаните арменци е издирван с червена бюлетина за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и измами в страната му.

Под наблюдението на Софийска градска прокуратура са извършени обиски и претърсвания на територията на София и Пернишка област.

Работата по документирането на случая продължава, очаква се на четиримата да бъдат повдигнати обвинения.

#ГДБОП #МВР #полиция #убийство #бизнесмен #Черна гора #операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници