Цветанов: ГДБОП ще разговоря с бизнесмена за готвеното покушение

Цветанов: ГДБОП ще разговоря с бизнесмена за готвеното покушение
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служители на ГДБОП ще разговарят с бизнесмена, чието убийство беше предотвратено, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Не бих посочил самоличността на бизнесмена, срещу когото е готвено покушение, защото колегите от ГДБОП днес ще проведат разговори с него, за да видим тези, които са подготвяли това покушение, дали се познават с бизнесмена“, каза Цветанов пред bTV.

„Благодаря на ГДБОП за добре обработената оперативна информация, постъпила през отминалите дни. Вчера трябваше да се пристъпи към задържане на лицата“, каза още Цветанов.

При операция в София, реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура, бяха задържани черногорец и трима арменци, които се готвели да елиминират местен бизнесмен с криминално досие.

„В подготовката и даването на поръчката е предадено и осигурено оръжие пистолет със заглушител, снимка на лицето, което трябва да бъде убито, и неговият адрес, като е имало две-три посещения в близост до адреса, където лицето е живеело. Цяла нощ имаше обиск, претърсване и изземване на 5 адреса. На единия от адресите бяха открити 10 бидона химическо вещество, използвано за производство на синтетични наркотици. 2-3 тона е съдържанието на този химически състав, днес ще се правят експертизи“, обясни вътрешният министър.

За бизнеса на „мишената“ Цветанов коментира, че бизнесменът имал множество регистрации за измами, преди години е имало и побой спрямо него.

„Надявам се в предстоящите дни да установим и мотива, който е провокирал даването на тази поръчка“, каза Цветанов.

За Братя Галеви той само каза, че това, което се предприема, е обявяване в шенгенската информационна система и Интерпол.

#Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи #ГДБОП #убийство #бизнесмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници