Полицията призова шофьорите да освободят магистралите към Мюнхен, в повишена готовност са и униформените в Северен Рейн-Вестфалия

Полицията призова шофьорите да освободят магистралите към Мюнхен, в повишена готовност са и униформените в Северен Рейн-Вестфалия
AFP/ Фокус
A A+ A++ A

Заради задействането на мащабна операция в Мюнхен властите призовават всички водачи на транспортни превозни средства да освободят пътищата и магистралите, които водят към баварската столица, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Полицията призова всички шофьори да избягват магистралите по пътя за Мюнхен или да ги напуснат, за да се даде възможност на пристигащите аварийни превозни средства за свободно преминаване", гласи официалното съобщение.

След стрелбата в баварската столица полицията в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия е приведена в повишена готовност, съобщава регионалният вестник Das Rheinische Post. Това се отнася до всички звена на органите на реда, уточни говорителят на регионалното правителство в Дюселдорф Томас Бройщедт.

Допълнителна информация не беше предоставена, но действията на властите в провинцията са изричен отговор на събитията в Мюнхен, коментират от редакцията, предава Фокус.

#Мюнхен #стрелба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници