Google променя стратегията си около Android с версия Jelly Beam

Google променя стратегията си около Android с версия Jelly Beam
A A+ A++ A

За да успее да се конкурира по-успешно с компании като Apple и в стремежа си да намали контрола, който операторите имат върху устройствата, които продават, Google се кани да промени стратегията си за развитие на Android. Това става ясно от информация на Wall Street Journal, който описва какви мерки ще предприеме интернет гигантът, за да осъществи това с идването на следващата версия на платформата, позната като Android Jelly Beam.

Компанията, изглежда, се кани да даде на повече (до 5) производители ранен достъп до новите версии на платформата и след това да продава устройствата директно на потребителите. Това означава, че ще видим повече Nexus модели от различни компании, а не само от една, както беше досега. Този директен подход се обяснява с желанието за получаване на директен контрол върху ключови функции и приложения в смартфоните и таблетите с Android и намаляване на влиянието на операторите.

Другата цел на тази стратегия е успокояване на партньорите на Google, които не останаха доволни след покупката на Motorola, макар и сделката все още да чака одобрение, за да бъде приключена. Компаниите се притесняват, че Google ще фаворизира Motorola, въпреки че компанията многократно увери, че това няма да се случи. С новия модел Motorola пак може да получи ранен достъп до Android, но такъв ще имат и други компании. Очаква се устройствата с Android Jelly Bean да бъдат на пазара тази есен, навреме за предпразничното пазаруване.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304371504577406511931421118.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници