Рекетьорите на Братя Галеви още тормозели Дупница

Рекетьорите на Братя Галеви още тормозели Дупница
Биячите и рекетьорите на скандалните Братя Галеви са на свобода и тормозят жителите на Дупница, каза свитетел по делото срещу Галеви. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Биячите и рекетьорите на скандалните Братя Галеви са на свобода и тормозят жителите на Дупница, каза свидетел по делото срещу Галеви.

„Властите осъдиха едни хора, които са станали неудобни. Биячите и рекетьорите им обаче останаха на свобода. Така вторият ешалон стана първи“, коментира пред bTV Антонио Якимов, единият от свидетелите по делото срещу местните бизнесмени братя Галеви.

Якимов посочи и кой най-вероятно ги е наследил – Жоро Първанов, един от най-приближените на Пламен Галев.

Той каза още, че го е страх да се върне в Дупница, въпреки че бившите барети бяха осъдени на последна инстанция. Причина за това не са самите братя Галеви, а техните подчинени.

„Дупница не е малък град. За да се структурира подобна мафия, която всява страх, са нужни повече от двама души“, каза Антонио Якимов.

Той допълни, че присъдите на братя Галеви са „смешно ниски“ и това е причината хората в града отново да изпитват страх и да не искат да говорят за местните феодали.

„На първа инстанция дойдоха 150 души от Дупница. Всички те казаха истината и описаха какво се случва в града. Въпреки това Галеви бяха оправдани. Е, как ще свидетелстват пак тези хора?“, попита Якимов.

Той беше подкрепен и от бившия кмет на Дупница Пламен Соколов, който също е свидетел по делото.

„Хората не вярват, че правораздаването ще е достатъчно ефективно, и това ги възпира да говорят за проблемите. Все пак това е 15-годишен тормоз. Когато една държава влиза в ролята си бавно и мудно, се случват такива неща“, каза Соколов.

#Дупница #биячи #рекетьори #Галеви #братя Галеви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници