Четирима задържани в акция „Модерните“, крали маркови дрехи

Четирима задържани в акция „Модерните“, крали маркови дрехи
По предварителна информация на разследващите констатираните към момента липси в магазина са на стойност 98 хиляди лева, като са откраднати над 400 артикула. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Четирима перничани, сред които и семейство, са задържани при спецоперация на МВР с кодово име „Модерните“ за кражби на скъпи маркови стоки от голям търговски център в столицата.

Още двама жители на Перник са разкрити като съпричастни към кражбите, предаде МВР.

Акцията е реализирана от служители на Главна дирекция „Криминална полиция“ във вторник и е продължила и в сряда, допълниха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

В хода й са проверени пет адреса в Перник и два автомобила на паркинг в софийския мол, откъдето са крадени стоките.

При извършените обиски са иззети множество маркови стоки от известна търговска марка – дънки, блузи, потници, чанти, обувки, бижута, часовници и други аксесоари.

По предварителна информация на разследващите констатираните към момента липси в магазина са на стойност 98 хиляди лева, като са откраднати над 400 артикула.

Задържаният продавач-консултант е подготвял „предварително поръчаните“ артикули, демонтирал охранителните копчета и после ги оставял в пробна в магазина.

Впоследствие в удобен момент съучастниците влизали в пробната и докато се престрували, че мерят дрехи, изнасяли подготвените стоки в големи чанти. Откраднатите дрехи и аксесоари продавали в Перник с 50% или по-голямо намаление.

За срок до 24 часа са задържани 28-годишният продавач в магазина, 41-годишна жена, която е криминално проявена за хулиганство и кражба, и съпрузи на 38 и 41 години. И четиримата са от Перник.

Като съпричастни към кражбите са установени още двама жители на миньорския град – жена на 20 години и мъж на 28 години.

От началото на април до момента кражбите от магазина са 7, като последната била във вторник, а четиримата са задържани непосредствено след нея.

По случая е образувано досъдебно производство. Освен откритите непласирани маркови продукти, са иззети и видеозаписи от търговския център.

Работата по случая продължава. Предстоят проверки и в други търговски центрове и магазини за маркови стоки за установяване на евентуални подобни престъпни схеми, съобщиха от МВР.

Миналия ноември полицаи задържаха 28-годишна рецидивистка, извършила серия кражби от магазини в софийски молове. От таванско помещение, обитавано от жената, бяха иззети 11 чувала, натъпкани със скъпи дрехи, маратонки и дори ноутбук.

#Главна дирекция „Криминална полиция“ #МВР #мол #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници