БСП заподозря саботаж в прекъсване на прякото телевизионно излъчване от Бузлуджа

БСП заподозря саботаж в прекъсване на прякото телевизионно излъчване от Бузлуджа
БГНЕС
A A+ A++ A

БСП и телевизията, с която е бил сключен договор за пряко излъчване на Националния събор на левицата на Бузлуджа вчера, са подали сигнал до главния прокурор с искане да бъде установено какво точно се е случило и кой стои зад него. Това заяви в изявление пред медиите лидерът на партията Корнелия Нинова.

В обявения час 11.00, когато е трябвало да започне живото предаване, телевизионният сигнал е бил прекъснат, обясни тя. След това е направен опит той да бъде прехвърлен към друга телевизия и накрая да се използва сателита на БНТ. И в трите случая прякото излъчване е пропаднало.

Според Нинова това не може да бъде направено от случайни хора, а от такива с достатъчно възможности в държавата . От "Позитано" 20 разглеждат случая като саботаж.

Господин Борисов, обърна се Корнелия Нинова чрез медиите към премиера, ако сте вие, това е недопустимо да посегнете на свободата на излъчването на най-голямото национално събитие на опозицията и показва само едно - притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа.

Не знам кой е и не казвам, че е Бойко Борисов, очаквам прокуратурата да направи своето разследване, подчерта Корнелия Нинова, но по думите й това е недопустимо и опит да се посегне върху свободата на словото, и тежка цензура срещу опозицията.

След Националния събор на Бузлуджа БСП е по-силна е оценката на лидера й. Нинова за пореден път подчерта, че тя няма да е президентската кандидатура на социалистите, а се търси силна фигура, обединяваща лявото. Аз съм поела ангажимент да изведа БСП до следващите парламентарни избори, припомни председателят на социалистическата партия.

Източник: БТА

#Нинова #БСП #прокуратура #саботаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници