Ердоган избухна срещу Запада, че подкрепя "тероризма" и пучистите

Ердоган избухна срещу Запада, че подкрепя "тероризма" и пучистите
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес Запада, че "подкрепя тероризма" и пучистите. Днешното изказване на Ердоган е най-яростната му словесна атака след опита за преврат в Турция на 15 юли.

"За съжаление Западът подкрепя тероризма и застава на страната на пучистите", заяви турският президент в реч в Анкара в отговор на критиките на САЩ и на страни от ЕС по повод мащаба на чистките, предприети след осуетения преврат.

"Тези, които ние си въобразяваме, че са наши приятели, взимат страната на пучистите и терористите", изтъкна Ердоган на икономически форум в президентството.

Турският президент реагира остро специално срещу решението на германските власти да му забранят да направи обръщение чрез видеовръзка към свои привърженици, събрали се на митинг в Кьолн в неделя в подкрепа на демокрацията.

Ердоган обвини Берлин, че е позволил наскоро изказване чрез видеоконферентна връзка на бунтовниците от Кюрдската работническа партия /ПКК/, която води въоръжена борба срещу турската армия след прекратяване на примирието през юли 2015 г.

ПКК се разглежда като терористична организация от Турция, САЩ и ЕС.

#Реджеп Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници