Мъж в психична криза се барикадира в ресторант в Германия, обезвреден е

Мъж в психична криза се барикадира в ресторант в Германия, обезвреден е
БГНЕС
A A+ A++ A

Мъж с окървавени дрехи нахлу сутринта в ресторант „Дубровник” в центъра на германския град Саарбрюкен, изгони персонала и се барикадира вътре, съобщи телевизионният канал N24.

Полицията започна специализирана операция, но нищо не сочи, че ставащото е свързано с тероризъм. В. „Билд” съобщи, че мъжът е местен и е в състояние на нервен срив. Според източник на изданието, има вероятност мъжът да е зет на собственика на заведението.

Група преговарящи, в която има и психолози, успяха след дълги опити да установят контакт с мъжа, за когото се предполагаше, че е въоръжен. Установена е самоличността му. Той е на 43 години, родом от Македония, но от години живее във ФРГ, предаде агенция Ройтерс.

Ройтерс допълва, че мъжът е в „изключително психическо състояние”. Засега не е ясно как се е наранил. Полицията щурмува заведението и откри мъжа в мазето, съобщи радио „Заарлендишер рундфунк”. У него не е открито никакво оръжие. Когато го намерили, той бил почти заспал, предава радиостанцията. В момента мъжът е настанен в болница, а животът му е вън от опасност.

#Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници