Видеоигрите подобряват успеха на учениците

Видеоигрите подобряват успеха на учениците
gplaytv.bg
A A+ A++ A

  Видеоигрите подобряват успеха на учениците докато посещаването на социалните мрежи, като Facebook и Twitter, има обратния ефект, установи австралийско проучване, цитирано от Франс прес.

  Изследването анализирало постигнатите резултати в учебния процес на 15-годишни ученици и използването на интернет. Децата, които играели игри в интернет, постигали по-добър успех по математика, в научните предмети и в литературата. Те имали с 15 точки по - добри резултати по математика и 17 точки предимство при научните предмети. Видеоигрите позволяват на подрастващите да приложат на практика наученото в училище, изтъква ръководителят на изследването Алберто Посо от Кралския технологичен институт в Мелбърн.
 
"Когато участвате във видеоигри в мрежата, вие трябва да решите някои задачи, за да преминете на следващото ниво. А това е свързано с прилагане на практика на получените познания по математика ,по природните науки и по литература", изтъква Алберто Посо.
 
  Докато учениците, които непрекъснато висят в социалните мрежи, техните резултати по математика са с 20 точки по-слаби от тези на връстниците.
 

#ученици #успехи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници