Задържаха контрабанда на субстанция за сексуални стимуланти в Бургас

Задържаха контрабанда на субстанция за сексуални стимуланти в Бургас
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

 

30 кг контрабандна прахообразна субстанция за производство на сексуални стимуланти откриха митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас, съобщиха от Агенция „Митници”, предаде БГНЕС.

Лекарственото вещество е открито в луксозен куфар, поставен в контейнер с търговски стоки от Китай. Контейнерът е пристигнал с кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център". При пристигането на кораба, контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на проверката е установено, че сред множеството кашони с групажна стока се намира куфар, пълен с 30 полиетиленови плика, всеки от които съдържа по един килограм бяло на цвят прахообразно вещество.

Извършена е лабораторна експертиза и получените резултати показват, че веществото е силденафил цитрат монохидрат - силен сексуален стимулант за мъжка потентност, който се използва за производството на лекарствени продукти с такова предназначение. Контрабандната субстанция е иззета. Митническата стойност на задържаната контрабандна пратка е около 30 000 лв. От такова количество фармацевтична субстанция обаче могат да бъдат произведени стотици хиляди хапчета сексуален стимулант с цена на черния пазар над 2 млн. лева. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава. 

#контрабандна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници