Руснаците смятат, че кризата не е свързана със санкциите от Брюксел и Вашингтон

Руснаците смятат, че кризата не е свързана със санкциите от Брюксел и Вашингтон
A A+ A++ A

 

Проучване на изследователския център „Левада“ показва, че 70 % от гражданите на Руската федерация са на мнение, че Москва трябва да продължи политическия си курс, въпреки санкциите, наложени от Брюксел и Вашингтон, пише вестник „Коммерсант“. Само 29 % от участвалите в анкетата считат, че ограниченията, наложени от Запада, са довели до „значителни“ проблеми в руската икономика, съобщава Агенция Фокус.
Двадесет на сто от участвалите в проучването съвсем не споделят мнението, че санкциите влияят по някакъв начин на икономическата ситуация в страната. При това мнозинството от респондентите признават, че са засегнати от кризата (77 %).
Едва 21 % от руснаците са уверени, че е нужно да се търси компросис със Запада, за да бъдат преодолени ограниченията. „Хората реагират на възстановяването на статута на Русия като велика държава, за тях това е важно, не икономическата ситуация“, поясни директорът на „Левада“ Лев Гудков. 
Международната изолация на Русия във връзка с позицията й за Украйна така или иначе тревожи 40 % от гражданите. В началото на март 2014 г. тези, които се вълнуваха от изолацията на родината си, бяха повече (56 %). 

#проучване #Русия #санкции #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници