Проучват Минерални бани-Хасково за злато

Проучват Минерални бани-Хасково за злато
Източник: bnr.bg
A A+ A++ A

В района на Хасковското Минерални бани се извършват проучвания за находища от злато. Фирми, които са сключили концесионни договори с Министерството на икономиката, преработват по 20 тона руда на ден. В рудниците са наети 230 души от селата, предаде БНР.

Три са фирмите, които правят проучванията за добив на злато в района на Минерални бани. 

"Работим изцяло с местни кадри от околните села, добиваме златоносна руда. Дневният добив ни е 200 тона. Съдържанието на злато в тон руда е около грам и половина, максимум до два грама", каза началникът на рудник "Чал" Пламен Кехайов.
 
"Най-важно за нас е, че мъжете в община Минерални бани са заети в рудодобива и заплатите са изключително добри. Ако държавата малко промени начина на споразумение по конституционния договор и да влизат повече пари в хазната на общините, това ще допринесе за процъфтяването на общини, където ние имаме такива полезни изкопаеми", заяви кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.
 
Фирмите които работят в района подпомагат общината и до момента са дали средства за подобряване на инфраструктурата и ремонт на здравната служба.

#минерални бани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници