"Калашников" откри магазин за сувенири на летище "Шереметиево"

"Калашников" откри магазин за сувенири на летище "Шереметиево"
Източник: freepictures.ru-
A A+ A++ A

Руската оръжейна компания "Калашников" откри сувенирен магазин на московското международно летище "Шереметиево". Бойният автомат АК-47 е на въоръжение в руската армия вече близо 70 години и е предпочитано оръжие сред бунтовници от всички континенти, съобщават от компанията.

Освен пластмасови макети на своя прочут продукт, магазинът предлага писалки, чадъри, чанти, шапки, камуфлажно облекло и фланелки с надпис "I love AK" ("Аз обичам АК").

Магазинът се намира на летищната жп гара, осъществяваща бърза влакова връзка с Москва. Макетите на автоматични пистолети и пушки, които се продават, са явни имитации и не представляват проблем за сигурността, каза служител от летището.

"Калашников" е един от най-популярните брандове, за които хората се сещат, когато чуят за Русия, - отбеляза той в специално прессъобщение. - Затова ние сме доволни, че можем да дадем на всеки възможността да отнесе със себе си сувенир с марката на нашата компания."

Автоматът от култовата марка се произвежда по лиценз и извън Русия и си остава едно от най-популярните автоматични огнестрелни оръжия в света.

 

#Калашников #Русия #Шереметиево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници