Внезапна проверка на бойната готовност е обявена в окръзи на Русия

Внезапна проверка на бойната готовност е обявена в окръзи на Русия
Източник: www.cross.bg
A A+ A++ A

Внезапна проверка на бойната готовност започна днес във въоръжените сили от ред военни окръзи на Русия, Северния флот и командванията на някои родове войски от руската армия, съобщи министърът на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу, предаде БНТ.

Проверката е по нареждане на руския президент Владимир Путин. В пълна бойна готовност се поставят войските в Южния, част от силите и средствата на Централния и Западния военни окръзи, на Северния флот, главното командване на Въздушнокосмическите сили и командването на Въздушнодесантните войски, каза Шойгу на съвещание с ръководния състав. Министърът разпореди проверката да продължи до 31 август.

Южният военен окръг на Русия вече активно се готви за стратегическите маневри "Кавказ-2016" през септември, припомни той.

Състояха се комплексни командно-щабни тренировки. Органите за военно управление, съединенията и подразделенията за бойно, специално и материално-техническо осигуряване проведоха упражнения по предварително развръщане на система за всестранно осигуряване на войските, посочи Сергей Шойгу.

#Владимир Путин #Кавказ-2016

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници