24-годишен мъж с обвинителен акт. Не е помогнал на блъснатите край Лесидрен деца

24-годишен мъж с обвинителен акт. Не е помогнал на блъснатите край Лесидрен деца
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A
Прокуратурата в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишния Ален Асенов затова, че не е спрял и не е оказал помощ на 16-годишните Марино Цветанов и Велислава Цанкова, които загинаха, след като бяха блъснати от автомобил край Лесидрен миналия август. Филип Михайлов - шофьорът, причинил смъртта им, беше осъден на осем години затвор при строг режим, предаде БНР. 
 
Ален Асенов беше един от основните свидетели по делото срещу шофьора, който беше осъден за причиняването на смъртта на децата. Според прокуратурата, въпреки че е забелязал в огледалото си за обратно виждане фаталния удар в телата на децата, обвиняемият не е спрял веднага при пострадалите.
 
Няколко минути по-късно се е върнал на мястото на инцидента, видял е, че две от децата са в много тежко състояние, но вместо да им се притече на помощ, си е тръгнал към село Лесидрен.
 
Трагедията се разигра преди година, когато група деца решили да отидат пеша до „Съева чешма“ в близост до Лесидрен. Движили се в колона в края на платно. По платното се движел лек автомобил „Ауди 80“ с висока скорост, а зад него лек автомобил „БМВ 325“, управляван от Ален Асенов.
 
Той предприел изпреварване на аудито. След изпреварването „БМВ“-то не се върнало в лента за движение, а водачът карал по средата на пътното платно и по този начин преминал покрай децата. Непосредствено след това три от деца – Марино, Велислава и Петя били блъснати от втория автомобил „Ауди“.
 
На помощ на пострадалите се притекли водачът на аудито - 28-годишният Филип Михайлов-Фильо и неговия спътник, както и хора от други автомобили, които спрели при вида на групата деца, които махали и викали за помощ.

 

#Лесидрен #Марино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници