Арестуваха известен турски журналист

Арестуваха известен турски журналист
Източник: alchetron.com
A A+ A++ A

 

Турската полиция за борба с тероризма арестува рано тази сутрин в Истанбул писателя и бивш главен редактор на вестник „Тараф“ Ахмет Алтан и неговия брат професор Мехмет Алтан, съобщи Анадолската агенция, предаде БГНЕС.

Това става в рамките на разследването на неуспешния военен преврат през юли, за който бе обвинен живеещият в САЩ проповедник Фетулах Гюлен.

По информация на в. „Хюриет“ двамата братя Алтан ще отговарят за техни изказвания в навечерието на провалилия се пуч по ТВ канала Джан Ерзинджан (вече затворен като гюленистки) пред водещия Назли Илиджак, който бе хвърлен затвора в края на юли.

Ахмет Алтан, виден представител на журналистиката в Турция, дълги години е работил във всекидневниците „Хюриет“ и „Миллиет“, преди да основе през 2007 г. опозиционното издание „Тараф“, на което бе главен редактор до оттеглянето си през 2012 г.

След неуспешния преврат и въвеждането на извънредно положение в Турция турското ръководство предприе безпрецедентни чистки. Повече от 100 журналисти бяха арестувани и близо 100 медии, преценени като критични към властта - затворени.

Турция е поставена на 151-о място от общо 180 страни от Репортери без граници за свободата на печата . 

#турската полиция #Ахмет Алтан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници