САЩ и Япония готови за съвместни мерки срещу КНДР

САЩ и Япония готови за съвместни мерки срещу КНДР
Източник: news.bg
A A+ A++ A

 

САЩ и Япония може да предприемат едностранни или двустранни мерки срещу Северна Корея, която преди дни извърши поредния си ядрен опит, предаде БГНЕС.

"В допълнение към мерките на Съвета за сигурност (на ООН), САЩ и Япония, заедно с Република Корея ще разгледат едностранни мерки, както и двустранни мерки и може би тристранно сътрудничество", заяви специалният представител на Държавния департамент по въпросите на Северна Корея Сунг Ким, след консултации в японското министерство на външните работи.

По-рано външните министри на Южна Корея и САЩ се договориха да въведат по-строги санкции срещу режима в Пхенян след ядрения опит.

Севернокорейските власти в петък потвърдиха, че са провели успешен ядрените опити и обявиха, че са в състояние да снабдят балистични ракети с ядрени бойни глави. Според южнокорейски воени, мощността на взривното устройство може да бъде 10 килотона, което почти два пъти превишава по силата ядрения взрив през януари. Според експертите, това е най-голямото ядрено изпитание в историята на Северна Корея. 

#САЩ #Япония #Северна Корея #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници