Екоинспекцията в Русе: "Монтюпе" е основния замърсител на въздуха в града

Екоинспекцията в Русе: "Монтюпе" е основния замърсител на въздуха в града
Източник: www.dunavmost.bg
A A+ A++ A

Френската компания за производство на автомобилни части е основният замърсител на въздуха в Русе през последните дни. Това обявиха от Екоинспекцията в града и посочиха мерките, които ще бъдат взети спрямо нарушителите – глоби и сигнал до прокуратурата за системно нарушение на екологичното законодателство, предаде БНР.

След сигналите за системно и мощно замърсяване в последните дни денонощни проверки с лабораторна техника на Регионалната екоинспекция доказаха, че неприятните миризми от вредни вещества идва от производствените халета на френския завод "Монтюпе".

"На 11 септември ситуацията се повтори. Отново колегите по подаден сигнал тръгват и на място установяват същата ситуация. Веднага бяха активирани и специалистите на Гранична полиция. Отидоха колегите заедно с термовизьор, видя се и термодвижението на топлинните потоци, с която доказваме, че ние имаме неорганизирано изпускане от това място. Също визуално се виждаше движението на потока от емисии по посока на града", коментира директорът на Екоинспекцията в Русе инж. Лилия Атанасова.

Инж. Атанасова и зам.-министъра на екологията Красимир Живков представиха мерките, които ще бъдат взети спрямо компанията, която има статут на първи клас инвеститор.

От Френско-българската търговска и индустриална камара разпратиха становище, в което обвиниха Регионалната екоинспекция в тенденциозно отношение и обслужване на чужди интереси в ущърб на мощния инвеститор, осигурил 1000 работни места в Русе.

#Русе #Екоинспекцията #Монтюпе #Лилия Атанасова #Красимир Живков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници