Президентът, външният и вътрешният министър ще представят България пред ООН

Президентът, външният и вътрешният министър ще представят България пред ООН
www.novini.bg
A A+ A++ A

 

Президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова и външният министър Даниел Митов ще представят България на 71-та сесия на Организацията на обединените нации, която ще се проведе между 20 и 26 септември в Ню Йорк, пише БГНЕС.

Основните теми за сесията са борбата с тероризма, миграцията и основните конфликтни зони на Сирия и Украйна.

В понеделник Бъчварова изрази неудовлетворение от досегашното представяне на официалния български кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова, ръководител на ЮНЕСКО, като не изключи възможността за промяна на кандидатурата с тази на Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия и български еврокомисар. За 26-ти септември e насрочено предпоследното гласуване за генерален секретар на ООН.

В понеделник руският външен министър Сергей Лавров обсъди с българския посланик Бойко Коцев работата на ООН. “На 12 септември руският министър на външните работи Сергей Лавров покани за разговор посланика на България в Москва Бойко Коцев. По време на разговора бяха обсъдени отделни аспекти от работата на ООН“, съобщиха от МВнР на Русия.

За момента няма официална информация, че на днешното заседание на правителството темата с българската кандидатура за генерален секретар на ООН ще се обсъжда. 

#Организацията на обединените нации #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници