Финансовият министър: Не е сигурно дали е законна сделката "Царските конюшни"

Финансовият министър: Не е сигурно дали е законна сделката "Царските конюшни"
www.na-stenata.com
A A+ A++ A

 

Не съм много запознат с цялата тематика. Доколкото ми е известно има доста съмнения относно целесъобразността и законосъобразността на сделката. С тези думи министърът на финансите Владислав Горанов коментира скандала с “Царските конюшни” след откриването на Западната дъга на околовръстния път, съобщава БГНЕС.

Не е сигурно колко е собственик на земята и до колко е законна тази сделка. Ако оставаме с впечатлението, че държавата е ощетена и трябва той да я компенсира с допълнителни инвестиции, то това означава, че държавата е ощетена и след това трябва да се говори за всичко останало.

От гледна точка на защитата на държавния интерес има доста съмнения, че има нередности, заяви Горанов.

Той посочи, че вече има сигнал до прокуратурата. От гледна точка на фиска, Горанов каза, че яко е трябвало да се вземе по-висока цена и това показват оценките, то тогава той (фискът) е ощетен.

Горанов заяви, че е чул от свои колеги министри, че сделката ще се оспорва с претенции за нищожност.

Горанов коментира и темата с протеста на работодателите заради минималния осигурителен праг като заяви, че позицията на работодателите са изиграли своята роля. Самият Горанов обаче не смята така, защото нивото на сивата икономика е твърде високо за да се разчита само на доброто съзнание на работодателите като говори за тези, които са от сивия сектор.

“Моето мнение е, че праговете трябва да останат, но не би трябвало там, където няма постигната договореност за промяна на праговете не трябва да се налага административно увеличение.

Горанов заяви, че има месец и половина до окончателното изготвяне на разчетите в най-лошия случай, ако няма напредък по темата и не се стигне до диалог между работодателите и синдикатите и не стигнат до споразумение “ще възпроизведем съществуващите” прагове, каза Горанов.

Според него сега не е времето да се разваля социалният диалог.

#сделката #министърът на финансите Владислав Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници