Менда Стоянова: С данък „Уикенд” даваме възможност, работодателя да избира данъка си

Менда Стоянова: С данък „Уикенд” даваме възможност, работодателя да избира данъка си
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Днес дадохме възможност на работодателя да избере да облага дохода си и с еднократен данък, който да плати в размер на 10% върху разходите, които са извършени за автомобил или друг актив. Това, което приехме беше изменение в Закона за корпоративното подоходно облагане и в Закона за облагане на доходите на физическите лица с т. нар. данък „Уикенд”, или ползването на фирмени активи за лични нужди.

Това заяви пред медиите в НС народният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова, след като днес депутатите приеха текста на промените на второ четене, пише БГНЕС.

Според Стоянова, ако не беше приета тази поправка всички активи, които се ползват за лични нужди, разходите за тях, освен с ДДС, следваше да се считат за доход, получен от лицето, ползващо актива, коментира тя. Много често, когато говорим за активи, всички си мислят за леките коли на собствениците, но, всъщност, не става дума само за тях. Има много големи компании, дистрибуторски и пощенски, които имат такива автомобили и са ги дали на свои служители да си вършат работата и едновременно ги ползват за лични нужди. Тези хора биха получили един доход, върху който трябваше да плащат данък и осигуровка, продължи Стоянова. 

#работодателя #избере #ГЕРБ Менда Стоянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници