Германия ще обучава бежанци при условие, че се върнат в родината си

Германия ще обучава бежанци при условие, че се върнат в родината си
yfile.news.yorku.ca
A A+ A++ A

 

Правителството на ФРГ смята да предложи на бежанците образователни програми при условие, че те след това се върнат в страните, откъдето са дошли. Това казва в интервю за в. „Велт“ министърът по въпросите на икономическото сътрудничество и развитието на Германия Герд Мюлер, съобщава БГНЕС.

Задачата на програмата е да направи възможно завръщането на бежанците в страните, откъдето са пристигнали, на доброволна основа, изтъква Мюлер. Той отбелязва, че много за мигранти няма надежда за признаване в Германия, тъй като процесът на получаване на статут на бежанец продължава две и повече години. През това време не им е разрешено да работят, затова те седят и бездействат и изпадат в депресия. На такива хора ще бъде предложено доброволно да се върнат в страните си, като в Германия преминат професионална подготовка по специалности като шлосер, санитарен техник, електротехник и зидар.

За първия етап на програмата ще са нужни 100 милиона евро. „Велт“ уточнява, че за програмата вече са отпуснати 25 милиона евро.

Министър Мюлер заявява, че дори депортираните бежанци ще получат помощ. Ние никого няма да оставим без подкрепа, добавя той.

По данни на германското министерство на вътрешните работи през миналата година страната е приела близо 1,1 милиона бежанци.

#ФРГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници