Американски бомбандировач кацна в Корея като демонстрация на сила

Американски бомбандировач кацна в Корея като демонстрация на сила
Източник: www.dunavmost.bg
A A+ A++ A

 

Американски стратегически бомбардировач кацна в Южна Корея, за да направи демонстрация на сила спрямо КНДР, съобщиха източници от САЩ, предаде БГНЕС.

Самолетът пристига ден след като Пхенян обяви, че успешно е изпробвал нов мощен ракетен двигател. Според Сеул това е трябвало да демонстрира напредъка на комунистическата държава към създаване на ракета с голям обсег.

По телевизията бяха показани кадри как два свръхзвукови В-1В Lancer летят ниско над американската военно въздушна база в Пьонгтек, на 64 километра южно от Сеул.

Една от машините се върна в базата „Андерсън” в Гуам, а другата се приземи в Осан, съобщи южнокорейската агенция Йонхап.

„Връзката между САЩ и Република Корея е непоклатима и силата на това взаимно обвързване няма да бъде накърнена от агресивното поведение на Северна Корея”, каза генерал лейтенант Томас Бърджисън от американските ВВС.

„Това, което демонстрираме днес, е само един инструмент, избран измежду множество други. Съюзът става все по-силен с всеки изминал ден и оставаме в готовност да защитаваме и да съхраняваме сигурността на Корейския полуостров и региона”, каза генерал Бърджисън.

В Южна Корея са разположени 28 500 американски войници в няколко бази.

В-1Lancer („Копиеносец”) е стратегически бомбардировач с четири двигателя и може да носи най-голям товар от управляеми и неуправляеми оръжия. Той може бързо да нанесе удар с огромни количества прецизни и непрецизни оръжия срещу всеки противник, навсякъде по света, по всяко време, посочва прес съобщение на американските сили в Корея. 

#Южна Корея #бомбардировач #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници