В Русия арестуваха агресивен робот

В Русия арестуваха агресивен робот
en.wikipedia.org
A A+ A++ A

 

Руската полиция арестува робот по време на демонстрация на поддръжници на руския кандидат-депутат Валери Калачев в Москва, пише БГНЕС.

Роботът рецидивист се нарича Промобот и е дело на едноименна руска компания, съобщава научното издание „Сайънс алърт“.

Според говорител на компанията, преди да бъде арестуван роботът е „събирал мнения на гласоподаватели по множество теми за по-нататъшно обработване и анализ от екипа на кандидата“. В интервю за изданието Inverse представителят посочи още, че полицията дори се е опитала да сложи белезници на машината, която е специално проектирана за комуникация с хора.

Според свидетели престъпникът не е оказал никаква съпротива при задържането си.

От компанията „Промобот“ съобщиха, че най-вероятно участник в демонстрацията е повикал силите на реда, тъй като е сметнал, че дейността на робота е „непозволена“.

Самият Калачев е заявил пред медии, че за неговата кампания са работили няколко робота, които са събирали мнения и желания на избиратели.

Това обаче не е първото провинение на Промобот. По-рано през годината той стана известен с двата си опита за бягство от лабораторията си за съхранение. При първия един от служителите на мястото му за съхранение не е затворил добре вратата, при което машината е успяла да излезе на улицата и да извърви близо 40 метра преди да остане без батерии и да предизвика задръстване. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници