Председателят на КФН участва в заседанията на надзорния съвет на ESMA и EIOPA

Председателят на КФН участва в заседанията на надзорния съвет на ESMA и EIOPA
Източник: www.capital.bg
A A+ A++ A

 

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова участва тази седмица в заседанията на Съветите на надзорниците на два европейски регулатора – Европейският орган за ценни книжа и пазари (ESMA) и Европейският орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA), предаде БГНЕС.

На заседанието на Съвета на надзорниците на ESMA в Братислава бяха обсъдени широк кръг от изключително важни въпроси по функционирането на капиталовите пазари, съобщиха от КФН.

Централна тема на дискусиите на Съвета на надзорниците на EIOPA във Франкфурт на Майн беше актуална тема за България - стрес-тестовете на застрахователния сектор. Г-жа Караиванова проведе и лична среща с Председателя на EIOPA Габриел Бернардино.

Във връзка с участието си в двата важни съвета председателят на КФН Карина Караиванова коментира: „Много ценно за мен беше да получа информация за провежданите и в другите европейски страни стрес-тестове на застрахователи. Този опит ще ни помогне значително да получим навременна и обективна картина на този сектор в България”. 

#КФН #EIOPA

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници