Забраниха разпространението на откраднатите снимки на кралското семейство

Забраниха разпространението на откраднатите снимки на кралското семейство
stv.tv
A A+ A++ A

 

Сестрата на херцохинята на Кеймбридж Пипа Мидълтън вече може да е спокойна, след като Върховния съд на Лондон забрани публикуването на откраднати от акаунта й в iCloud снимки.

“Сън“ и „Дейли мирър“ разкриха миналата седмица, че хакер се е опитал да продаде 3 000 откраднати снимки от архива на Пипа Мидълтън. Откраднатите снимки се предлагат за 50 000 британски лири (65 000 долара). Неизвестният продавач се е свързал с британски издания, главно таблоиди, които са най-заинтересовани от снимки на представители на британското кралско семейство. Пипа Мидълтън и годеникът й Джеймс Матюс са внесли искане в съда тези снимки да не могат да бъдат публикувани. На снимките, откраднати от архива на Пипа в iCloud фитурират самата херцогиня на Кеймбридж, а също децата на Кейт и принц Уилям – принц Джордж и принцеса Шарлот. Тъй като са правени с помощта на фотокамерата на телефона на Пипа Мидълтън, на тях са запечатани също моменти от светски събития, в които тя е участвала.

В решението си Върховният съд забранява публикуването на всяка снимка или „друга информация“ от личния акаунт на Пипа Мидълтън. Самоличността на хакера не е съвсем ясно установена. Полицията обяви в събота, че е задържала 35-годишен заподозрян, който по-късно е бил освободен под гаранция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници